Politika privatnosti

Dana 15. 01. 2024. godine

Ova Politika privatnosti obavještava vas o načinu na koji obrađujemo vaše osobne podatke kada stupite u kontakt s nama ili koristite jednu od naših usluga u skladu s Uredbom (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća (dalje u tekstu: Opća uredba o zaštiti podataka).
Woonko – Centar Vune Majur je voditelj obrade za osobne podatke koje obrađujemo (osim ako nije drugačije navedeno), sa sljedećim podacima:

KULTURNI CENTAR MAJUR
Woonko – Centar Vune Majur
Davorina Trstenjaka 29, 44430, Majur
Tel: +385 44 589 092
Adresa elektroničke pošte: info@woonko-majur.com

Prikupljanje informacija

Prikupljamo informacije:

 • koje nam pružite
 • koje automatski obrađujemo
 • koje dobivamo iz drugih izvora

Informacije koje nam pružite

Većinu osobnih podataka koje obrađujemo izravno dobijemo od vas zbog jednog od sljedećih razloga:

 • Temeljem ugovora
 • Kontaktirali ste nas
 • Poslali ste nam upit
 • Preuzimate ili pregledavate sadržaj web stranice

Kao rezultat tih postupaka, možete nam dostaviti informacije kao što su: vaše ime, prezime, telefonski broj, ime firme i email adresu.

Informacije koje automatski obrađujemo

Automatski primamo i obrađujemo određene vrste podataka kada koristite našu web stranicu putem kolačića i drugih jedinstvenih identifikatora i dobivamo određene vrste podataka kada vaš web-preglednik pristupa www.woonko-majur.com. Primjeri podataka koje prikupljamo i analiziramo uključuju:

 • adresu Internet protokola (IP) koja se koristi za spajanje računala na Internet
 • mjesto vašeg uređaja ili računala
 • informacije o interakciji sadržaja, kao što su preuzimanje sadržaja, streamovi, uključujući trajanje i broj istovremenih streamanja i preuzimanja te pojedinosti mreže o kvaliteti streaminga i preuzimanja, uključujući i informacije o davatelju internetskih usluga
 • podatke o uređaju kao što su upotreba uređaja, upotreba aplikacija, podaci o povezivanju i eventualne pogreške ili događaji kvarova
 • podatke Uniform Resource Locators (URL) prometa
 • kada stižete na našu web stranicu putem linka
 • kada kliknite na link na našoj web stranici (bez obzira da li ostajete na našoj web stranici ili idete dalje) uključujući datum i vrijeme
 • broj kolačića
 • sadržaje koji ste pregledali ili pretraživali, vrijeme odziva stranica, pogreške preuzimanja, trajanje posjete određenim stranicama, informacije o interakciji stranice (kao što su pomicanje, klikovi i miševi)
 • možemo također upotrijebiti identifikatore uređaja, kolačiće i druge tehnologije na uređajima, aplikacijama i našim web stranicama kako bismo prikupili pregledavanje, upotrebu ili druge tehničke informacije u svrhu prevencije prijevara

Prava ispitanika

U slučaju da obrađujemo vaše podatke, u svakom trenutku imate sljedeća prava:

 • pravo na pristup podacima i uvid u podatke
 • pravo na informiranost o obradi osobnih podataka
 • pravo na prenosivost podataka
 • pravo na povlačenje privole
 • pravo na podnošenje prigovora
 • pravo na ispravak i promjenu osobnih podataka u slučaju ako su podaci nepotpuni ili netočni
 • pravo na brisanje u slučajevima kao što su prestanak svrhe obrade, povlačenje privole ili u slučaju podnošenja prigovora

Dijeljenje osobnih podataka

Informacije o našim klijentima važan su dio našeg poslovanja i osobne podatke naših klijenata nećemo prodati drugima. Nećemo dijeliti vaše podatke s trećim stranama u svrhu izravnog marketinga.

Koristimo Izvršitelje podataka koji su treća strana te nam pružaju elemente usluga. Imamo ugovore s našim Izvršiteljima podataka. To znači da ne mogu ništa učiniti s osobnim podacima, osim ako ih nismo uputili. Oni neće dijeliti vaše osobne podatke s bilo kojom organizacijom osim nas. Obrađivat će ih sigurno i samo u periodu kada im dozvolimo.

Primjeri uključuju isporuku paketa, slanje pošte i E-maila, uklanjanje ponavljajućih podataka s popisa klijenata, analiziranje podataka, prijenos sadržaja i pružanje usluga korisnicima. Ovi davatelji usluga kao treća strana imaju pristup osobnim podacima potrebnim za obavljanje njihovih funkcija, ali ih ne mogu koristiti u druge svrhe. Nadalje, oni moraju obrađivati osobne podatke u skladu s ovom Politokom privatnosti i prema primjenjivim uredbama i zakonima o zaštiti osobnih podataka.
U nekim okolnostima zakonski smo dužni podijeliti informacije. Na primjer, prema sudskom nalogu ili gdje surađujemo s drugim europskim nadzornim tijelima u rješavanju pritužbi ili istraga. Također, možemo podijeliti informacije s drugim regulatornim tijelima kako bismo unaprijedili svoje ili njihove ciljeve. U svakom slučaju, mi ćemo se uvjeriti da imamo zakonitu osnovu na temelju koje ćemo podijeliti informacije te ćemo dokumentirati naše donošenje odluka.

Prijenos iz Europskog gospodarskog prostora

Uvijek kada prenosimo osobne podatke izvan EU-a tijekom dijeljenja informacija kao što je gore navedeno, osigurat ćemo da se informacije prenesu u skladu s ovom Politikom privatnosti i kako je to dopušteno prema važećim zakonima i uredbama o zaštiti osobnih podataka.

Kada nam kao kontakt podatak date email adresu koja koristi email servere izvan Europske unije, iznosit ćemo sadržaj emaila izvan EU-a.

Kolačići

Kako bismo posjetiteljima pružili što bolje funkcionalnosti i što interesantniji sadržaj kad posjećuju naše internetske stranice te kako bismo kreirali usluge i ponude koje zadovoljavaju potrebe i želje korisnika, upotrebljavamo kolačiće i/ili druge uobičajene tehnike (dalje: kolačići) koje prikupljaju određene vaše (npr. IP adresa s koje se pristupa internetskoj stranici, vrijeme spajanja itd.). Detaljne informacije o kolačićima koje upotrebljava pojedina internetska stranica dobivate pri prvom posjetu internetskoj stranici. Na temelju tih informacija internetskoj stranici dajete ili uskraćujete svoju privolu za upotrebu pojedine vrste kolačića. Postavke kolačića uvijek možete podesiti u internetskom pregledniku. Informacije o Korisniku dobivene kolačićima povezivat ćemo s drugim podatcima o Korisniku radi boljeg upoznavanja Korisnika i pružanja boljeg Korisničkog iskustva, samo na temelju privole. Više informacija o kolačićima dostupno je na poveznici.

Svrha i pravna osnova za obradu

Svrha za provedbu svih gore navedenih obrada je održavanje i praćenje performansi naše internetske stranice te kontinuirano poboljšanje stranice i usluga koje nudimo našim korisnicima. Pravna osnova za obradu Vaših osobnih podataka je članak 6. (1) (f) Opće uredba o zaštiti podataka, koji nam omogućuje obradu osobnih podataka kada je to nužno u svrhu našeg legitimnog interesa.
Koja su vaša prava?

Kako obrađujemo Vaše osobne podatke za naše legitimne interese, kao što je gore navedeno, imate pravo prigovora na našu obradu Vaših osobnih podataka. Postoji opravdani razlog zbog kojeg možemo odbiti vaš prigovor koji ovisi o tome zašto ga obrađujemo. Više informacija o Vašim pravima potražite u odjeljku “Prava ispitanika”.

Upravljanje s kontaktnim podacima

Vaše kontaktne podatke dobivamo u sljedećim situacijama:

 • Kada nas nazovete na telefon
  Kada stupite u kontakt s nama preko društvenih medija
  Kada nam pošaljete E-mail

Telefonski pozivi

Kada nas kontaktirate putem telefona, prikupljamo podatke o identifikaciji pozivnog broja (CLI). Ovo je telefonski broj s kojeg zovete (osim ako nije tajni broj). Možemo imati zapisnik telefonskog broja, datuma, vremena i trajanja poziva, ali ne snimamo zvučni zapis. Te podatke zadržavamo do 5 godina.
Koristimo ove informacije kako bismo razumjeli potražnju za našim uslugama i kako bismo poboljšali način na koji radimo. Možemo također upotrijebiti vaš broj telefona s kojeg zovete ako ste nas zamolili da to učinimo, u slučajevima prekida poziva ili problema s linijom. Možemo ga također koristiti kako bismo provjerili koliko smo poziva primili s vašeg broja.
Ne snimamo pozive, ali možemo napraviti bilješke.

Društveni mediji

Ako nam pošaljete privatnu ili izravnu poruku putem društvenih medija, poruka će biti pohranjena kod Meta Platforms, Inc., njihova politika privatnosti.
Ako šaljete poruku putem društvenih medija koji trebaju odgovor od nas, možemo ga obraditi kao upit ili prigovor.

E-mail

Povjerit ćemo sve poruke E-mail koje nam se šalju, uključujući datoteke privitaka, s antivirus programom. Morate osigurati da je bilo koja E-mail koju šaljete unutar granica zakona.

Vaše pravo na prigovor

Radimo prema visokim standardima kada je riječ o obradi vaših osobnih podataka. Ako imate pitanja ili nedoumica, kontaktirajte nas na adresi info@woonko-majur.com i odgovorit ćemo na vaše upite.

Ako ostanete nezadovoljni, možete podnijeti Zahtjev za zaštitu prava nadzornom tijelu u Hrvatskoj. Kliknite na ovaj link da biste vidjeli kako to učiniti.

Poslovni partneri

Obrađujemo ime, prezime i kontakt podatke zaposlenika i predstavnika poslovnih partnera s kojim smo u poslovnom kontaktu.

Pravni temelj obrade je članak 6. stavak 1. točka c) Opće uredbe o zaštiti podataka za bilo koju zakonsku obvezu ili članak 6. stavak 1. točka (f) za naš legitimni interes poslovanja.
Vaše osobne podatke nećemo dijeliti trećim osobama.
Vaše osobne podatke čuvamo najviše 5 godine nakon zadnjeg poslovnog kontakta.

Kako štitimo Vaše osobne podatke?

Zaštita Vaših osobnih podataka nam je izuzetno važna. Neke od mjera zaštite koje provodimo su sljedeće:

Korištenje sigurnih metoda prilikom razmjerne vaših osobnih podataka radi sprječavanja neovlaštenog pristupa;
Primjena suvremenih metoda zaštite i kontrole pristupa podatkovnim resursima koji sadrže osobne podatke;
Kontinuirani nadzor nad svim resursima (fizičkim prostorima gdje su vaši podaci pohranjeni) koji se koriste za obradu osobnih podataka;
Pristup podacima dozvoljavamo samo onim osobama kojima je taj pristup potreban ili za obavljanje poslova njihovog radnog mjesta (ako se radi o npr. našim radnicima) ili za pružanje usluga kojih smo mi naručitelj (npr ako se radi o našim izvršiteljima obrade).

Promjene Pravila obavijesti

Zadržavamo pravo promjene sadržaja ovih Pravila Privatnosti.
O svim izmjenama i dopunama bit ćete pravovremeno informirani putem naše internetske stranice u skladu s načelom transparentnosti.

Pin It on Pinterest